De keuze is reuze als het gaat om het aanbod in huidverzorgingsproducten. De cosmeticawereld ontwikkelt zich en brengt continu nieuwe producten op de markt die stuk voor stuk beter zouden zijn. Ook wij als consument worden ons steeds bewuster van de huid en willen graag het beste voor haar doen. Maar ja, welk potje kies je als je in de winkel staat? Is er een aanbieding, 1+1 gratis of tweede halve prijs? Een voorraad inslaan is wel zo handig en scheelt geld, denk je dan vaak. 

We weten allemaal dat je ook terecht kunt bij een schoonheidssalon en dat je een passend huidadvies krijgt met de bijbehorende producten. Je krijgt een goede uitleg hoe de producten te gebruiken en je betaalt vaak ook een beetje meer. Maar wat is nou het verschil tussen producten van de drogisterij of die van de schoonheidssalon?

Het antwoord zit in de werkstoffen. Werkstoffen zijn als het ware 'Bob de Bouwers' die de huidcellen aan het werk zetten. Werkstoffen kunnen bijvoorbeeld vitaminen of mineralen zijn, maar kunnen ook afkomstig zijn van plantenextracten, bomen of fruit. Ze worden toegevoegd aan crèmes, serumcleanser en masker. De basis van een crème bestaat uit water en een vetstof, zoals paraffine, glycerine, petrolatum of bijvoorbeeld een olie. Deze maken de crème smeerbaar. Ook worden er diverse (natuurlijke of chemische) conserveringsmiddelen aan toegevoegd, om het product houdbaar te maken. Vervolgens worden de werkstoffen toegevoegd en die bepalen wat het met de huid doet en voor welke huid hij geschikt is. 

Om een product qua ingrediënten veilig te laten zijn, moet het voldoen aan de wetgeving volgens de 'VERORDENING (EG) nr. 1223/2009 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 30 november 2009 betreffende cosmetische producten'. Hierin worden producten onderverdeeld in categorieën, die bepaalt welke werkstoffen het wel of niet mag bevatten. Samengevat kunnen we drie categorieën onderscheiden: producten die worden verkocht in de drogisterij (1), een apotheek of luxe parfumerie (2) en producten die verkocht worden op advies in de schoonheidssalon of een huidpraktijk (3). 

Voor jou als consument is het belangrijk om te weten dat, volgens de wetgeving, producten in de drogisterij maximaal 3% aan werkstoffen mogen bevatten en producten in een apotheek of luxe parfumerie maximaal 9%. Producten die je alleen bij een schoonheidssalon of huidpraktijk kunt kopen, kunnen tussen de 15% en 24% aan werkstoffen bevatten. De reden hiervan is op basis van veiligheid. Hoe meer werkstoffen het product bevat, des te belangrijker het is dat het product op het juiste huidtype wordt toegepast. Hiervoor is geschoolde kennis en persoonlijk advies nodig. 

 
  • BeautyCare Petra werkt met de producten van Nouvital. Kenmerkend voor de producten van Nouvital is de hoge concentratie werkstoffen die huidverbetering stimuleren.

    Naar producten 
  • In de salon kunt u terecht voor diverse behandelingen, variĆ«rend van een ontspannende gelaatsbehandeling tot en met het ontharen van o.a.benen en bv. oksels

    Naar behandelingen 
  • Hier vindt u een overzicht van de diverse behandelingen inclusief prijzen.

    Naar prijslijst